Scrooge

Maak kennis met Ebenezer Scrooge. Het enige waar hij mee bezig is, is het verkrijgen van geld, geld en…. nog meer geld. Zaken als vriendschap, liefde en zeker de gedachte achter het Kerstfeest, laten hem koud, noemt hij flauwekul.

Zijn zakelijke compagnon Jacob Marley is 7 jaar geleden gestorven en sinds die tijd runt Scrooge de zaak alleen. Bob Cratchit, zijn klerk, heeft helemaal niets in te brengen en wordt zwaar onderbetaald. Zijn enige wens is dat hij vrij krijgt van Scrooge om eerste Kerstdag met zijn gezin te vieren.

Dan krijgt de eigenzinnige Scrooge een droom. Een droom waarin de waarde voor de medemens op niet mis te verstane manier aan hem wordt getoond. Hij wordt geconfronteerd met zijn verleden, het heden en de toekomst. Hij wordt zelfs geconfronteerd met zijn eigen dood.

Zal Ebenezer Scrooge door deze confrontaties veranderen?

Het verhaal over de vrek Scrooge die tot inkeer komt en leert dat geven beter is dan nemen komt in deze magische kerstvoorstelling naar het bekende boek van Charles Dickens “A Christmas Carol” tot leven in het fenomenale spel van Erik Derikx, live begeleid door René Haustermans. Tekst: Frederik de Groot. Regie: Nicole Schurgers

Deze voorstelling is online te koop voor €2,50 per persoon. Ook kan deze voorstelling gecombineerd worden met een dag schaatsen in het Boels Wèntjerpaviljoen. Kijk voor meer informatie, en het bestellen van tickets, bij het kopje arrangementen.