Voorstellingen De Domijnen

De Domijnen is dé culturele instelling in Sittard-Geleen die professionals, amateurs, cultuurliefhebbers en vrijwilligers verbindt. Zij produceert en programmeert tal van culturele activiteiten voor iedereen in de regio. Samen met alle betrokken partijen wil De Domijnen kunst en cultuur stimuleren en nog aantrekkelijker maken.

Voorstellingen schouwburg De Domijnen Sittard-Geleen december

Kikker en het avontuur 4+
zondag 1 december 2019 - 14:30 uur
18,- (incl. pauzedrankje) familieticket 5=4

Beleef jij samen met Kikker dit grote avontuur in het theater?

Kikker gaat samen met Rat op een avontuurlijke reis. Dan begint het te regenen en moeten ze snel terug. Thuis blijkt een veel groter avontuur te wachten, want de huizen van Varkentje, Eend en Kikker zijn overstroomd. Omdat Kikker het beste kan zwemmen, gaat hij moedig hulp halen.
Beleef de avontuurlijke wereld van Kikker en zijn vriendjes in het theater, met deze compleet nieuwe familiemusical van Theater Terra. Voor iedereen vanaf 4 jaar.

Na de voorstelling mag iedereen met Kikker op de foto!

Ellen ten Damme – Casablanca
dinsdag 3 december 2019 - 20:00 uur
29,50 (incl. pauzedrankje)

Ellen ten Damme en The Magpie Orchestra en route
Ellen gaat verder! Na het grote succes van de show Paris-Berlin kon een vervolg, met allemaal nieuwe nummers, natuurlijk niet uitblijven. Deze keer gaat Ten Damme nog zuidelijker, met Parijs als startpunt voor deze nieuwe muzikale zinnenprikkelende reis.

Exotische, spannende ontmoetingen op weg naar Casablanca leveren de prachtigste Franse liederen op. Of ze ooit aan zal komen is nog maar de vraag. De grote woestijn rukt op, de benzine raakt op en Humphrey Bogart en Ingrid Bergman zijn ook allang vertrokken uit Casablanca.
Samen met haar 8-koppige superband The Magpie Orchestra brengt top-entertainer Ellen ten Damme een muzikale ode aan de chansonniers en entertainers van de vorige eeuw, overgoten met een vleugje mystiek vanuit de oude culturen. Met muziek van onder anderen Charles Aznavour, Francoise Hardy, Edith Piaf, maar ook van Natacha Atlas, Fairuz, Indila, Rammstein en Josephine Baker. Casablanca vormt een spannende mix van culturen.
“Francais met een vleugje Arabique!” Laat dat maar aan Ellen over! “Chantez! en Dansez! Maintenant, verdomme!”

Opera Zuid Mozart - Die Zauberflöte
donderdag 5 december 2019 - 20:00 uur
32,50 (incl. pauzedrankje)

Mysterieus, koddig, fascinerend, hoopgevend en onuitputtelijk inspirerend.
Die Zauberflöte is één van Mozarts beroemdste werken en één van de meest geliefde stukken uit het operarepertoire. Het sprookje zoomt in op de avonturen van de schrandere prins Tamino en de even vrolijke als kwetsbare vogelvanger Papageno.
Hoe bevrijd je jezelf uit een opgedrongen rolpatroon? Opera Zuid brengt een actuele enscenering van Die Zauberflöte, Mozarts meesterwerk over de hachelijke weg naar zelfstandigheid.

Het verhaal lijkt simpel: Pamina is ontvoerd door een priesterorde; haar moeder, de Koningin van de Nacht, stuurt de jonge prins Tamino op pad om haar te bevrijden. Maar  terwijl Tamino dieper binnendringt in het rijk van de priesters, verandert het sprookje langzaamaan in een initiatieritueel… Een mystiek verhaal over jonge mensen die leren hun eigen weg te gaan.
Mozart bediende zich bij het componeren van de opera van een wonderlijke mengeling van stijlen: klassieke aria’s, gewijde koorpartijen, volkse melodieën. Hij bewees zijn meesterschap in de manier waarop hij dat alles tot een muzikale eenheid smeedde: nergens verliest de opera zijn dramatische kracht. In deze productie brengt een grotendeels Nederlandse topcast de iconische rollen tot leven.

Regisseur Jorinde Keesmaat ensceneert Die Zauberflöte als eigentijds theater, zonder romantische opsmuk. Het decor en de kostuums verbeelden een wereld waarin mannen- en vrouwenrollen scherp zijn gedefinieerd. Daarbinnen zoomt Keesmaat in op de positie van Pamina: een jonge vrouw, gevangen in een mannengemeenschap waar Verlichtingsidealen hand in hand gaan met een verstikkend vrouwbeeld. Wat gebeurt er als Pamina die idealen van persoonlijke vrijheid en autonomie ook voor zichzelf opeist?
De opera wordt in het Duits uitgevoerd met Nederlandse boventitels.

The Magic of Jeans – Heartbeat
vrijdag 6 december 2019 - 20:00 uur
25,- (incl. pauzedrankje)

The All Singing & Dancing Extravaganza.
Voel het ritme van de allernieuwste show van The Magic of Jeans: Heartbeat. Een theaterconcert met de hits van toen in een nieuw, hip jasje en met de hits van nu. Je kunt niet meer stil blijven zitten. Een spetterende live band neemt je samen met een geheel nieuwe cast mee op een muzikaal avontuur.
Hele generaties groeiden op met Jeans en is het niet geweldig dat de fans van het eerste uur nu hun kinderen en zelfs kleinkinderen meenemen naar de voorstellingen. The Magic of Jeans is een feest voor jong & oud. Mis het niet en maak het mee: het ritme van deze ‘All Singing & Dancing Extravaganza’. Feel the rhythm of your heart, feel the Heartbeat of The Magic of Jeans!

Dutch Eagles – Gold
donderdag 12 december 2019 - 20:00 uur
27,50 (incl. pauzedrankje)

Smelt weg bij de meerstemmige samenzang en de weergaloze gitaarsolo’s.
De Dutch Eagles zijn bewezen muzikale goudzoekers die hun vondsten maar wat graag met je willen delen. Ze combineren de hits van de Eagles met juweeltjes van andere artiesten uit de gouden periode van de popmuziek.
Met hun onovertroffen weergave van deze songs zijn deze zes heren hun gewicht in goud ruimschoots waard gebleken. Doe simpelweg je ogen dicht en smelt weg in de meerstemmige samenzang en de weergaloze gitaarsolo’s. Zet je tanden erin en verzeker je ervan dat het goud is dat deze mannen in handen hebben! Dutch Eagles. Gold.

Renée van Wegberg e.a. - List, Shaffy & Piaf
vrijdag 13 december 2019 - 20:00 uur
29,50 (incl. pauzedrankje)

Renée van Wegberg zingt!
In LIST SHAFFY & PIAF zingt Musical Award Winnaar (2018) Renée van Wegberg wederom het rijke oeuvre van haar favoriete artiesten. Samen met een viertal topmuzikanten brengt zij het mooiste en beste uit het repertoire van o.a. Liesbeth List, Ramses Shaffy en Edith Piaf ten gehore. Uiteraard mogen de prachtige nummers die zijn geschreven door Jacques Brel, Frank Boeijen, Charles Aznavour en Mikis Theodorakis niet ontbreken. Dit keer speelt Renée van Wegberg geen rol, maar is ze te zien als zichzelf. Persoonlijk en kwetsbaar.
Haar theatershow trakteert het publiek op zowel herkenbare als nieuwe arrangementen, verrassende duetten en muzikaal vuurwerk. Dit doet zij samen met Billy Maluw (muzikale leiding), Job Greuter, Berry Janssen en André van Damme. Renée van Wegberg ontving vorig jaar de Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een kleine musical voor haar veelgeprezen rol als Liesbeth List.

Urbanus - Lij Kner Ge Sop
zaterdag 14 december 2019 - 20:00 uur
33,- (incl. pauzedrankje)

Vol gloednieuwe grappen en liedjes.
Na drie jaren toeren met een luidruchtig rockbandje langs de zomerfestivals waaronder Pinkpop, heeft URBANUS weer zin in het knusse van de theaters. Na een succesvolle tour langs de Vlaamse theaters is nu Nederland aan de beurt.
Of de wereld plots beter wordt van de nieuwe show valt te betwijfelen. Maar dat het publiek met een opgelachen kaartje naar buiten gaat, dat staat vast.
Absurde verhalen, grove leugens en gênante situaties zullen afgewisseld worden met een broos of kinderlijk naïef liedje. De zaal in duiken en over rugleuningen van de stoelen lopen, dat zit er niet meteen meer in. Daarom is het bij deze show wel toegelaten dat het publiek op het podium wordt gegooid.

Sesamstraat Live! 2+
zondag 15 december 2019 - 14:30 uur
19,- (incl. pauzedrankje) familieticket 5=4

Een wereld vol fantasie.
Het is feest in de bekendste straat van Nederland! Sesamstraat bestaat 50 jaar en komt met de grootste show ooit naar het theater. Koekiemonster, Elmo, Tommie en Bert & Ernie beleven samen met Janouk Kelderman, bekend van Het Klokhuis, de vrolijkste avonturen.
Dus, laat je speelgoed staan en schuif gezellig aan… in het theater voor deze gloednieuwe, fantasierijke familiemusical van Van Hoorne Entertainment.
Het verhaal
Een spannend nieuw avontuur begint voor Sophie. Vandaag gaat ze verhuizen! Maar voor ze vertrekt, keert ze nog één keer terug naar haar favoriete plek: de rommelzolder. Op zoek naar een oud kinderboek, ziet Sophie plots een hele oude, mysterieuze koffer. Nieuwsgierig maakt ze de slotjes open. Een lege zak koekjes, een rubber eendje en nog veel meer spulletjes; allemaal van Sesamstraat. En dan gebeurt er iets magisch… de Sesamstraatvriendjes komen tot leven! Het is het begin van een heel bijzonder verhaal waarin alles kan én alles mag.
Zing en dans gezellig mee met alle Sesamstraatbewoners en geniet van deze grappige, swingende voorstelling voor het hele gezin. Want, bij Sesamstraat is het altijd feest!


Ook in de foyer willen de Sesamstraatvriendjes natuurlijk uitgebreid met jou knuffelen en op de foto gaan tijdens de meet & greet.
Al 50 jaar Sesamstraatplezier: Kom verkleed!
Op 10 november 2019 bestaat Sesamstraat officieel 50 jaar! Het is een feest voor iedereen wereldwijd en dat vieren onze vrolijke Nederlandse Sesamstraatvrienden natuurlijk samen met jou in het theater. Bij zo’n bijzonder feest hoort natuurlijk een mooie outfit. Daarom nodigen Koekiemonster, Elmo, Tommie en Bert & Ernie alle jonge bezoekers uit om verkleed naar het theater te komen als hun favoriete Sesamstraatkarakter!

Jack Vinders - Cabaret & Kerst in Concert
woensdag 18 december 2019 - 20:00 uur
25,- (incl. pauzedrankje)

Top amusement uit Limburg voor jou!
Met veel plezier komt Jack Vinders weer spelen in ons theater. Deze keer met een kerstshow: een melange van kerst en cabaret, een lach en een traan, bruisend en ingetogen, bezinning en feest.
Een groot orkest begeleidt Jack in een kerstrevue die ervoor zorgt dat je in de juiste kerstsfeer komt. Zijn gasten tijdens deze avond zullen je verrassen. Cabaret en muziek in vele facetten zijn de ingrediënten waarvan ras-entertainer Vinders je laat genieten. Natuurlijk zijn ook Sjonnie de Postbode en Clara Zoerbier van de partij.
Jack Vinders: zanger, cabaretier, liedjesschrijver, regisseur, acteur, presentator en columnist Jack Vinders is een van Limburgs geliefdste en succesvolste artiesten. De rasartiest van bronsgroene bodem is een geweldige vertolker van luistermuziek, Franse chansons, ballades en swingende songs in het dialect.

In shows van Jack Vinders geniet het publiek van de zanger als vertolker van het Limburgse luisterlied, ballades en songs. In de Kerstshows in de theaters speelt hij voor uitverkochte zalen. Zijn jaarlijkse muziekshow in de theaters en zijn kerstshows worden gewaardeerd met prachtige recensies. Jack Vinders produceert zijn shows van begin tot einde en speelt diverse personages. Zijn alter ego Clara Zoerbier is net zo bekend als zijn bedenker. Sjonnie d’r Posbül is al jaren een hit op YouTube.
D’r ‘jong va Kirchroa’ produceert vanaf 2009 zijn albums, schrijft alle teksten en componeert. Het album Leefde werd de beste Limburgse cd van 2009. Gevolgd door de 7de Van Vinders, in januari 2015 verkozen tot beste album. En weer volgde een reeks hits: Die va Limburg, Inne zommerdaag, Dreum hoop en zing, De zon, Hód miech vas, Dreum mit miech en Nuie daag.

Rhythm of the Dance - The Christmas Show
vrijdag 20 december 2019 - 20:00 uur
35,- (incl. pauzedrankje)

Een meeslepend dansspektakel in kerstsfeer.
Geniet van een vernieuwd ‘fantastisch spektakel’, een avond vol opzwepende dans en muziek. En beleef deze dynamische Ierse dansshow met getalenteerde musici, virtuoze vocalisten en onvermoeibare dansers. Een heerlijk avondje uit in de donkere dagen van het jaar.
Rhythm of the Dance beleeft dit jaar haar 20-jarig jubileum. In die 20 jaar trok de voorstelling al meer dan 14 miljoen toeschouwers uit 52 verschillende landen, verdeeld over vier continenten.
Laat je in vervoering brengen door de dansers en danseressen – voor een deel afkomstig uit de befaamde Riverdance-shows -, aangevuld met live musici en vocalisten. In Rhythm of the Dance brengen jonge Ierse topartiesten – met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar – op originele wijze een combinatie van moderne en traditionele Ierse dans op spectaculaire wijze voor het voetlicht. Meeslepend. Weergaloos.

philharmonie zuidnederland & Het Laagland - Limburgse Kerst: Ze hadden hun schaapjes geteld
zaterdag 21 december 2019 - 19:00 uur
22,50 volwassenen / 10,- kinderen (incl. pauzedrankje)

Een hartverwarmende kerst voor het hele gezin.
Maar weinig mensen kennen het verhaal achter het lied De herdertjes lagen bij nachten. Het verhaal van Gili die, net als haar grote broers, herder wil zijn. Per ongeluk ontsnapt haar lievelingsschaap uit de kudde. In het pikkedonker gaat Gili op zoek. Zonder te verdwalen… toch?
Nou is het punt met verdwalen dat je het pas doorhebt als het al is gebeurd. En dat een wolf in schaapskleren sneller zijn weg naar jou vindt dan je denkt. Beleef dit door kinderboekenschrijver Benny Lindelauf geschreven én vertelde familieverhaal, met gloednieuwe muziek van Mark Pütz, gespeeld door een groot orkest. Inclusief sing-a-long met bekende kerstliedjes (Jingle Bells, Oh Denneboom e.a.) na de pauze. Voor iedereen van 6 tot 106 jaar!

René Shuman & Angel-Eye - The Christmas Concert
vrijdag 27 + zaterdag 28 december 2019 - 20:00 uur
44,50 (incl. pauzedrankje)

Vier Kerst met Mr. & Mrs. Rock’n Roll.
De mooiste kerst vier je dit jaar natuurlijk samen met Mr & Mrs rock-‘n-roll, René Shuman en Angel-Eye in Sittard. Ook deze Kerst op 27 en 28 december keren zij terug naar de ieder jaar uitverkochte “Schouwburg De Domijnen”. Samen met hun showband met violen, blazers en dansers brengen ze een hartverwarmende sfeervolle kerstshow met heerlijk muzikaal vakmanschap.
En ze hebben wederom een speciale gastartiest… namelijk de klassiek geschoolde: Martin Hurkens. Het zal een verrassende show worden waarin twee werelden – de klassieke muziek en de zestiger jaren muziek – elkaar ontmoeten en samen een sfeervolle kerst brengen.
The Christmas Concert: de mooiste kerstshow van 2019 voor de hele familie.
René Shuman & Angel-Eye: “We vinden het fantastisch om weer in Sittard-Geleen op te treden! We gaan er een onvergetelijke kerstperiode van maken!”

Sanne Gloria Verboom en Rob Mennen - Yes, we can’t
vrijdag 27 december 2019 - 20:15 uur
17,50 (incl. pauzedrankje)

Een avond vol liedjes en humor.
Kan niet bestaat niet. Het leven is maakbaar en zo niet dan toch. Sanne Gloria en Rob Mennen verbinden grimmige stiltes met ijzige koude, maar serveren deze graag met warme chocolademelk (met slagroom… en rum). Ach vergeet die chocolademelk, vergeet de slagroom en laat die rum ook maar zitten. Let’s go!
Een avond vol liedjes, humor en wie weet stof tot nadenken, maar dat is aan jou. Niets moet en alles kan (niet). Wat er is mag er zijn. Of niet. Ingewikkeld, hè?

Over Sanne Gloria Verboom en Rob Mennen
Sanne is in 2011 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie. Na jarenlang gewerkt te hebben voor o.a. BNN en de VARA besloot ze twee jaar geleden toch weer het theater in te gaan. Ze mocht met Maurice Hermans mee op tour in het programma Toon, liedjesman.
Rob Mennen (cum laude afgestudeerd aan het conservatorium in Maastricht) heeft ze tijdens deze tour leren kennen. Afgelopen jaar gingen zij met heel veel plezier het Cameretten avontuur aan. Volgens de jury neigden ze toch meer naar Kleinkunst dan Cabaret, zodoende gingen ze met een prachtig jury-rapport in de halve finale naar huis.

De Nationale Operette: Winter in Wien – Weihnachtskonzert
zondag 29 december 2019 - 16:00 uur
32,50 (incl. pauzedrankje)

Sprankelende operettemuziek, gouden stemmen, zwierige walsen.
Met solisten Wilma Bierens, Arnold Bezuyen en Bert Simhoffer en een groot orkest o.l.v. maestro Jeroen Weierink. Ook dit seizoen brengt De Nationale Operette heerlijke concerten die liefhebbers van het genre niet mogen missen.
Een aaneenschakeling van de mooiste operettemelodieën en -aria’s en zodoende echt een feest der herkenning. Het orkest van De Nationale Operette, waarvoor musici zijn geselecteerd uit orkesten over de hele wereld, wordt enthousiast geleid door maestro Jeroen Weierink.
De zang wordt vertolkt door topsolisten die hun sporen op internationale podia ruimschoots hebben verdiend: sopraan Wilma Bierens, tenor Arnold Bezuyen en bariton Bert Simhoffer. Bijzonder is dat zij ooit samenwerkten als hoofdrolspelers bij de voormalige Hoofdstad Operette. Nu, na jaren, treden zij weer samen met elkaar op.
De dansers van De Nationale Operette zorgen in een sprookjesachtig decor voor een oogverblindend totaalplaatje.