Kerstconcert St Joep

Kerstconcert_St_Joep.jpg

Harmonie St. Joseph uit Sittard pakt een oude traditie op. Op zaterdag 16 december verzorgt de harmonie een sfeervol kerstconcert in de Grote Kerk van Sittard. Tijdens dat concert kunt u genieten van muziekwerken uit de hele wereld, afgewisseld met a Capella quintet Something Blue en de Spaanse violiste Rebeca Nuez.

De kerkdeuren gaan open om 19:45 uur. Het concert begint om 20:00 uur. Na afloop van het concert is iedereen van harte welkom voor een gezellig samenzijn in het harmonielokaal in het Jochem Erenshoes aan het Kloosterplein. Uw toegangsbewijs voor de kerk (à 10 euro) is tevens een tegoedbon voor een lekker versnapering in het harmonielokaal. Kaarten voor deze avond zijn te bestellen middels een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, telefoonnummer en gewenst aantal kaarten.

Programma

 • Markt

  Op de prachtige Markt zal alles samenkomen en vind je dit jaar onder andere een grote versierde kerstboom die je al vanuit de winkelstraten kunt zien. Ook staat er een speciale Glühweinbar en kun je winterse lekkernijen verkrijgen op de Markt. Daarnaast is er van alles te doen voor de jongere bezoekers zoals een carrousel en een kids tube baan. Ook kun je vanuit de verwarmde horecaterrassen en sitzhutten genieten van livemuziek op de Kiosk. Naast de Markt en de binnenstad zullen ook het Kerkplein en de Schootsvelden omgetoverd worden tot een winterse droomwereld.

   

  Bekijk programma Markt Bekijk totale programma
 • Kerkplein

  Op het Kerkplein komt dit jaar tijdens Wèntjerdruim de winterse sfeer terug. De kerstmarkt keert hier terug en zorgt dat je de meest bijzondere cadeaus kunt vinden voor de kerstdagen. Onder de prachtige Grote Kerk van Sittard zal een levende kerststal komen te staan. Er vinden verschillende liveoptredens plaats op de kleine kiosk en op 16 december zijn er kerstverhalen – en liedjes speciaal voor kinderen. Ambrass en Brand Bier laten hier hun winterse bieren proeven en voor de honger zijn er enkele foodtrucks te vinden.

   

  Bekijk programma Kerkplein Bekijk totale programma
 • BOELS WÈNTJER PAVILJOEN

  Naast kerstshoppen kun je als bezoekers ook dit jaar genieten van het sfeervolle Boels Wèntjerpaviljoen. De ijsbaan krijgt dit jaar een nieuwe plek in de Sittardse binnenstad, namelijk op het terrein tussen de Ligne en de historische binnenstad. Op deze plek schaats je naast het nieuwe culturele plein van Ligne én kijk je uit over de skyline van Sittard. Het ijspaviljoen biedt schaatsplezier voor jong en oud, maar biedt ook de mogelijkheid om met je vriendengroep of als bedrijfsuitje aan curling te doen. Naast de schaatsactiviteiten en curling is er ook een horecapaviljoen waar je lekker naast de open haard kunt genieten van een winters drankje en hapje. In het Boels Wèntjerpaviljoen zijn er verschillende winterse arrangementen en acties beschikbaar.
  De arrangementen zijn alleen online te bestellen, kijk hier voor meer informatie.

   

  Programma Wèntjer paviljoen Totale programma

 • Binnenstad

  De winkelstraten van Sittard zullen door de kerstversiering al een echt winters plaatje worden. Om het kerstshoppen nog net iets specialer te maken, zijn er ook in de winkelstraten verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zullen straattheateracts je verrassen met allerlei kerstacts, zijn er candle light concerten en staat er op verschillende podia, op zowel de Markt als het Kerkplein, live kerstmuziek. Wie weet kom je zelfs de kerstman of een echte arreslee tegen tijdens het winkelen. Op 16 december zal ook de Steenweg omgetoverd worden tot een echte kerstmarkt met verschillende kraampjes, een DJ en allerlei kinderactiviteiten waaronder een levensgrote snowglobe. Op de Limbrichterstraat zijn weer verschillende maquettes te bewonderen. In het Mariapark is een tentoonstelling te zien van verschillende kerststallen. Ook kun je dit jaar weer winterse wandelingen maken langs verschillende horecazaken met de VVV Amusetocht. Kijk voor meer informatie over de Amusetochten op www.vvvzuidlimburg.nl. Sittard is, naast de reguliere openingstijden, elke zondag geopend, ook op 24 december. Daarnaast kun je op vrijdag 22 december nog je laatste kerstcadeaus halen tijdens een extra koopavond.

   

  Programma Binnenstad Bekijk totale programma

 • Spiegeltent

  Nieuw dit jaar tijdens Wèntjerdruim is de Spiegeltent die bij het Boels Wèntjerpaviljoen te vinden is. In de spiegeltent wordt binnen de nostalgische sfeer écht kerst gecreëerd voor jong en oud. Zo worden er verschillende kinderactiviteiten georganiseerd voor alle leeftijden. De kerstman zal tijdens Wèntjerdruim gaan wonen in de Spiegeltent en je kunt hem hier dan ook komen bezoeken. Ook wordt het bekende kerstverhaal Scrooge op een wel heel bijzondere manier verteld. Een verhaal voor jong en oud dat je absoluut niet wil missen. Ook worden zijn er enkele avondprogramma’s georganiseerd voor volwassenen, waaronder een avond met Grupo Go, die bekende kerstnummers eigen maken.

   

  Programma Spiegeltent Bekijk totale programma
 • Limburgs Kerstcircus

  Het Limburgs Kerstcircus strijkt ook dit jaar weer neer in Sittard, op hun vaste plaats op de Schootsvelden. Dit Limburgs Kerstcircus is speciaal vernieuwd voor Wèntjerdruim door de familie Freiwald. Circus Freiwald zet dit jaar een show neer met traditioneel circus vol humor, dieren en spektakel voor jong en oud. Het Limburgs Kerstcircus gaat op 23 december in première. De shows zijn dagelijks te zien tot en met 7 januari. Voor meer informatie en tickets: www.limburgskerstcircus.nl.

  Overal in de binnenstad zijn activiteiten georganiseerd om de shopervaring tijdens de kerstdagen compleet te maken met straattheater, liveoptredens, een levende kerststal en verschillende unieke kerstmarkten. Sittard sprankelt en fonkelt tijdens de winter en middels vele activiteiten voor jong en oud maakt dit dat de historische binnenstad het centrum is voor jouw kerstervaring!

  Gemeente Sittard-Geleen, organisator en initiatiefnemer van Wèntjerdruim Sittard, wenst iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toe!

  Bekijk de arrangementen hier.

   

  Programma Kerstcircus Bekijk totale programma