Maquette tentoonstelling - Sittard en omgeving in 't klein

Urenlang hebben de twee maquettebouwers, Bert Senden en Jack Bukkems, gewerkt aan maquettes van markante Limburgse gebouwen. De prachtwerken van de twee heren zullen bij velen herinneringen doen ophalen. Wat dacht je van het Kloosterkwartier, het voormalig Stadhuis of het vroegere station van Sittard? Miniaturen van het Gruizenkerkje en het Marktplein in Sittard tot de Watertoren in Schimmert en het prachtige kasteel in Born zijn te zien bij de tentoonstelling ‘Sittard en omgeving in ‘t klein’. De maquettes zijn tijdens de Wèntjerdruim-periode (18 december t/m 5 januari) te bewonderen in de historische binnenstad van Sittard, in het voormalige pand van Mooi in Sittard. Bekijk de openingstijden om te zien wanneer de tentoonstelling toegankelijk is en de gastheren aanwezig zullen zijn voor verdere toelichting. De tentoonstelling is een samenwerking met Centrummanagement Sittard.

Maquettebouwers
De hobby van maquettebouwer is voor zowel Bert als Jack ontstaan bij het knutselen aan modeltreinen en modelsporen. Bij Bert gaat deze hobby zelfs zo’n 40 jaar terug in de tijd. Langzamerhand kregen modelbouwen steeds meer de aandacht en ontstond er een enorme liefde voor het modelbouwen van Limburgse gebouwen. In de loop der jaren hebben de twee een behoorlijke collectie weten neer te zetten. Naast verschillende Sittardse monumenten zijn ook andere Limburgse eyecatchers nagemaakt. Denk bijvoorbeeld aan het station van Heerlen, Valkenburg en Simpelveld of het Salviuskerkje in Limbricht. Welke verhalen er achter de gebouwen schuilgaan of met welke precisie de kunstwerken zijn gemaakt zijn te achterhalen tijdens de tentoonstelling ‘Sittard en omgeving in ‘t klein’. De tentoonstelling is gratis toegankelijk en uitstekend te combineren met de andere activiteiten tijdens Wèntjerdruim.

Openingstijden
Tijdens Wèntjerdruim is de tentoonstelling op de onderstaande tijdstippen geopend. De gastheren Bert Senden en/of Jack Bukkems zijn bij de tentoonstelling aanwezig voor een eventuele toelichting. Locatie: Brandstraat 25, Sittard.

Dag

Datum

Tijdstip

Woensdag

18 dec

13:00-18:00 uur

Donderdagochtend

19 dec, 2 jan

10:00-12:00 uur

Donderdagavond

19 dec, 2 jan

18:00-21:00 uur

Zaterdag

21 en 28 dec, 4 jan

10:00-17:00 uur

Zondag

22 en 29 dec, 5 jan

12:00-17:00 uur