Intocht en viering Drie Koningen

Het laatste weekend, 4 en 5 januari 2020, staat in het teken van Drie Koningen. Op zaterdag 4 januari komen de Drie Koningen aan in Sittard en gaan op zoek naar de kerststal om hun geschenken aan te reiken. Op 5 januari bereiken de Drie Koningen om 14:30 uur de kerststal en is iedereen welkom voor de viering van Drie Koningen op de Markt!

De dolle dwaze decembermaand is van start gegaan. De maand boordevol gezelligheid, tradities en feestelijkheden. Een cadeaumaand bij uitstek. Maar waarom alleen cadeaus voor geliefden, als er mensen zijn die hulp veel harder kunnen gebruiken. Centrummanagement Sittard en Sittardse ondernemers slaan de handen in elkaar en introduceren de ‘December-­kleding-­schenk-­dagen’. Een inzamelactie waarbij iedereen wordt opgeroepen om goed herbruikbare (kinder)kleding in te leveren voor het goede doel: Kledingbank Limburg. Een organisatie die zich sinds 2006 inzet om mensen die niet genoeg geld hebben voor goede kleding hierin te ondersteunen.

 Van kleding tot verzorgingsproducten
Het doel van de inzamelactie is om zoveel mogelijk kleding én verzorgingsproducten te verzamelen voor mensen in Limburg die dit helaas niet zelf kunnen aanschaffen. Kledingbank Limburg heeft een grote behoefte aan kinderkleding, schoenen en jassen. Hier wordt over het algemeen minder van ingeleverd, waardoor Kledingbank Limburg deze spullen vaak zelf dient in te kopen. Uiteraard is dames- en herenkleding ook altijd welkom. Tot slot is er behoefte aan verzorgingsproducten zoals shampoo en douchegel.

Inzamelpunten
De inzamelactie loopt van 11 december t/m 5 januari. Diverse Sittardse ondernemers hebben de inzamelactie omarmt door een inzamelpunt in hun winkel te creeren. Zo kun je bij Rammelaer, Bristol, Albert Heijn Walstraat en JOY Fashion Furniture kleding inleveren. Ook tijdens de Viering van Drie Koningen op 5 januari kan men midden op het Marktplein kleding inleveren.

 Drie Koningen: Slotdag van de inzamelactie
Zondag 5 januari, de laatste dag van Wèntjerdruim, vindt de Viering van Drie Koningen plaats in Sittard. Dit wordt tevens gezien als de slotdag van de 'December-kleding-schenkdagen'. Net zoals de Drie Koningen die om 14.30 uur op de Markt aankomen met een geschenk voor kindeke Jezus, worden ook kinderen uit heel Sittard-Geleen uitgenodigd een geschenk (oftewel kleding voor het goede doel) mee te nemen voor de inzamelactie. Er zal een grote bak op het marktplein staan waar men de kleding kan inleveren. Wethouder Berry van Rijswijk zal dan ook het evenement afsluiten.

Locatie: Binnenstad/Markt | Data 04 + 05-01