Winterzone

Een intieme theaterroute tijdens Wèntjerdruim
door Het Laagland & VIA ZUID

De kerst is voorbij. Langzaam maar zeker ben je wel weer een beetje klaar met dat ultieme feestdagen gevoel. Je voelt al dat heerlijke eten nog zitten…en wat nu? Dan is er WinterZone. Klaar om jou en je familie op de valreep van 2018 nog nieuwe prikkels te bezorgen. We schijnen het licht op de beloftevolle theatermakers van de toekomst en nemen je in winterse sferen mee naar plekken in Sittard, waar je misschien nog nooit geweest bent!

In vier korte maar krachtige voorstellingen nemen frisse theatermakers je op intieme wijze mee in hun blik op de wereld. Onder begeleiding van een jonge gids ga je als een echte flamingo samen met je mede-publieksgenoten op reis door Sittard. Steeds maak je een stop op een bijzondere locatie waar je niet eerder kwam. Daar gaat het gebeuren. Wanneer de deuren dicht gaan, telt alleen nog datgene wat je daar ziet. Het winkelend publiek loopt buiten langs. Ha! Zij hebben niet het geluk hierbij te zijn. Jij wel; jij bent getuige van klein en intiem theater. Dicht op de huid, zoals je het zelden ziet. Soms lichtvoetig, soms heel intens, maar helemaal geschikt voor de hele familie vanaf 9 jaar én voor volwassenen met een jong hart. Je zit in de WinterZone.

De talenten staan te trappelen om je mee te nemen op hun reis. Van een zwart sprookje tot een beeldende vertelling, en van een persoonlijk levensverhaal tot een moderne ode aan Toon Hermans. Afsluiten doe je op ons gezellige plein vol vuurkorven, met een glaasje Glühwein of chocomelk. Geheel in de kerstgedachte is dat vanzelfsprekend in de ticketprijs inbegrepen. WinterZone is ZomerZone Light – in de donkerste dagen van het jaar. Je bekijkt Sittard – misschien wel je eigen stad – voortaan met een heel ander paar ogen.

Theatermakers
Karlijn Hamer, Celine Daemen, Hendrik Kegels & Sonja van Ojen, Mayke Roels & Helène Binder. Ook Rita Hoofwijk, artist-in-residence van Sittard, toont haar werk tijdens de route.

Speeldata
Donderdag 27 december, 19:00 uur (uitverkocht)
Vrijdag 28 december, 13:30 & 19:00 uur
Zaterdag 29 december, 13:30 & 19:00 uur
Zondag 30 december, 13:30 uur

 

Ticketverkoop:
€ 5,00 voor kinderen van 9 t/m 14 jaar, € 10,00 voor volwassenen
www.dedomijnen.nl